Φυσικοί βιοδιεγέρτες

0κτωβρίου 03, 2017

Η χειμερινή πρόταση της AgroLan για τη βελτιστοποίηση των αποδόσεων σε θερμοκηπιακές καλλίεργειες και σε χειμερινά φυτά μεγάλης καλλιέργειας

ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ: Fourmidor και ξεχάστε τα μυρμήγκια          Ιουνίου27,,2017

Το Fourmidor είναι ενα ετοιμόχρηστο δόλωμα για γρήγορη και αποτελεσματική καταπολέμηση των μυρμηγκιών

Ροδακινιά: όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την καλλιέργειά   Ιουνίου 09,,2017

Η ροδακινιά ζει 30 χρόνια κατά μέσο όρο, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες και ανάλογα με το υποκείμενο της ποικιλίας. Αποδίδει καρπούς μετά το τρίτο χρόνο από τη φύτευση της, των οποίων η ποιότητα είναι καλύτερη σε περιοχές όπου τα καλοκαίρια είναι ζεστά και οι χειμώνες ήπια κρύοι.

Πολλαπλασιασμός με εναέριες καταβολάδες

Μαϊου 17,,2017

Ο πολλαπλασιασμός των φυτών με Εναέριες Καταβολάδες είναι μια αξιόπιστη και σχετικά εύκολη μέθοδος πολλαπλασιασμού των φυτών που αποτελεί παραλλαγή της κλασσικής Καταβολάδας.

Καλλιεργητικές φροντίδες και πρακτικές στο αμπέλι

Απριλίου 27 ,2017

Το αμπέλι αποτελεί αναμφίβολα την πιο ιστορική καλλιέργεια στην Κύπρο. Η καλλιέργεια του αμπελιού στην Κύπρο είναι ένα τόσο αρχαία όσο είναι αρχαία τα βασίλεια της Αμαθούντας και του Κουρίου .  Είναι πολύ γνωστό και επιβεβαιωμένο από διάφορες ιστορικές αναφορές, ότι η Κύπρος παράγει κρασί για περισσότερο από 4.000 χρόνια

Εποχικά φυτά: Για μια πολύχρωμη άνοιξη

Απριλίου 03 ,2017

Τώρα που ο χειμώνας τελειώνει, είναι η σωστή εποχή για να προετοιμάσετε τη βεράντα ή τον κήπο σας, ώστε την άνοιξη και το καλοκαίρι να γεμίσουν οι γλάστρες και τα παρτέρια σας με εντυπωσιακά χρώματα. Τα εποχικά καλλιεργούνται εύκολα, αναπτύσσονται γρήγορα και δίνουν χωρίς πολύ κόπο και γνώσεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μπορείτε, λοιπόν, να τα σπείρετε, να βάλετε στο χώμα βολβούς ή ριζώματα ή, αν θέλετε πιο άμεσα αποτελέσματα, να διαλέξετε έτοιμα φυτά από τα φυτώρια και τα κέντρα κήπου.

Φυτεύω εσπεριδοειδή στον κήπο

Μαρτίου 13 ,2017

Όταν πρόκειται να προμηθευτούμε δενδρύλλια, καλό είναι εκτός από την ποικιλία να δίνουμε έμφαση και στο υποκείμενο. Τα εσπεριδοειδή πολλαπλασιάζονται με σπόρο και εμβολιασμό. Τα υποκείμενα διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την ζωηρότητα που προσδίδουν στο εμβόλιο, την αντοχή σε ιώσεις, νηματώδεις και μύκητες, καθώς και την αντοχή τους στα άλατα, τα βαριά εδάφη, την ξηρασία και το ψύχος.

Aloe Vera

Φεβρουαρίου 27 ,2017

Τα φυτά της αλόη βέρα είναι πολύ ανθεκτικά και μπορούν να φυτευτούν σε κήπο ή και σε μια μεγάλη γλάστρα, έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και είναι εύκολα στη φροντίδα.

Μπορούμε να αποκτήσουμε ένα φυτό μικρού ή μεσαίου μεγέθους από ένα φυτώριο. Η καλύτερη εποχή του χρόνου για μεταφύτευση είναι κατά τη διάρκεια των θερμών μηνών.

Κάνε το μπαλκόνι ...περιβόλι

Φεβρουαρίου 22 ,2017

Δημιουργώντας μια μικρή όαση με λαχανικά στο μπαλκόνι σας, θα γεμίσετε με χρώμα και κυρίως με γεύση την καθημερινότητά σας. Όσο για τη διαδικασία; Είναι πανεύκολη.

Η έλλειψη κήπου μπορεί να περιορίζει τις δυνατότητες για δημιουργία ενός μεγάλου περιβολιού, αλλά θαύματα γίνονται και στα λίγα τετραγωνικά ενός μπαλκονιού ή μίας βεράντας. Με μερικές ζαρντινιέρες, σπόρους ή βλαστούς, προσωπική ενασχόληση και όρεξη, θα μπορείτε να έχετε όλο το χρόνο φρέσκα λαχανικά για το φαγητό σας, ενώ και η εικόνα του μπαλκονιού σας θα ανανεωθεί, αφού θα αποκτήσει χρώματα και αρώματα.

Κλαδέματα Πυρηνοκάρπων

Φεβρουαρίου 15 ,2017

Στα Πυρηνόκαρπα οπωροφόρα δέντρα συγκαταλέγονται η ροδακινιά, η βερικοκιά, η δαμασκηνιά, η κερασιά, η βυσσινιά και η αμυγδαλιά.  Το κλάδεμα των πυρηνοκάρπων γίνεται κάθε χρόνο στο νησί μας την περίοδο από τον Νοέμβριο μήνα μέχρι και τον Φεβρουάριο στα ορεινά και χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, στο κλάδεμα διαμόρφωσης και στο κλάδεμα καρποφορίας.

Κλάδεμα τριανταφυλλιάς

Φεβρουαρίου 06 ,2017

Η πιο κατάλληλη εποχή για το κλάδεμα της τριανταφυλλιάς είναι οι αρχές Φεβρουαρίου μέχρι και το Μάρτιο. Την άνοιξη οι τριανταφυλλιές έχουν ήδη μπει στην περίοδο της βλάστησης. Αυτή την περίοδο πρέπει να περιοριστείτε στην αφαίρεση των ξερών ή κακοσχηματισμένων κλαδιών.

Προστασία από τον παγετό

Ιανουαρίου  31 ,2017

Όταν κατά την διάρκεια του χειμώνα περιμένουμε  πολύ  χαμηλές θερμοκρασίες ή ακόμα και χιονιά , πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας για να προστατεύσουμε τα ευαίσθητα φυτά μας από ζημιές που μπορεί να πάθουν ή ακόμα και από το να καούν ολικά. Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε κατά περίπτωση:

Καταπολέμηση Εξώασκου σε Πυρηνόκαρπα 

Ιανουαρίου  16 ,2017

Είναι οι ασθένειες που προκαλούνται από διάφορα είδη του γένους Taphrina. Αποτέλεσμα της προσβολής είναι η έντονη φυλλόπτωση, η εξασθένιση των δένδρων και η μειωμένη και υποβαθμισμένη παραγωγή. Είναι γνωστές ως «καρούλιασμα φύλλου». Στη χώρα μας συχνότερος και σοβαρότερος είναι ο εξώασκος της ροδακινιάς.

Κλαδέματα Μηλίας και Αχλαδίας 

Ιανουαρίου  09 ,2017

Στη μηλιά το κλάδεμα καρποφορίας θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο και κατάλληλη εποχή για να πραγματοποιηθεί είναι προς το τέλος του χειμώνα (μετά την περίοδο των παγετών) έως τις αρχές της άνοιξης (φούσκωμα των οφθαλμών). Έτσι θα πετύχουμε καλή ποιότητα καρπών, σταθερή καρποφορία, έλεγχο του ύψους αλλά και υγιή δέντρα.

Βολβοί: πώς και πότε τους φυτεύουμε​

Δεκεμβρίου 27 ,2016

Με σωστό σχεδιασμό και φροντίδα οι βολβοί μπορούν να κρατήσουν έναν κήπο ζωντανό με χρώματα και αρώματα από τα μέσα του χειμώνα μέχρι τις πρώτες παγωνιές του φθινοπώρου. Για να έχετε υπέροχα ανοιξιάτικα λουλούδια φυτέψτε τουλίπες, νάρκισσους, ζουμπούλια κ.α. το φθινόπωρο, ενώ για χρωματιστά καλοκαιρινά λουλούδια φυτέψτε γλαδιόλες, μπιγκόνιες, ντάλιες κ.α. νωρίς την άνοιξη αμέσως μετά τις τελευταίες παγωνιές.

H Καλλιέγεια της φράουλας

Δεκεμβρίου 19 ,2016

Οι φράουλες είναι ένα σχετικά εύκολο να καλλιεργηθεί φρούτο, έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από ήλιο, για να αναπτυχθεί, για να δέσει καρπούς και για να τους κοκκινίσει. Μπορείτε να το καλλιεργήσετε στον κήπο ή στο μπαλκόνι αρκεί να προμηθευτείτε ζαρντινιέρες ή γλάστρες που να μην είναι πολύ κοντές γιατί το φυτό της φράουλας κρεμάει.

Σαλιγκάρια, Γυμνοσάλιαγκες και καταπολέμηση τους

Δεκεμβρίου 12 ,2016

Τα σαλιγκάρια και οι γυμνοσάλιαγκες αποτελούν δύο από τους πιο συνηθισμένους εχθρούς των καλλιεργειών στην Κύπρο. Κυκλοφορούν συνήθως κατά τις βροχερές περιόδους του έτους ή σε περιόδους που έχει σχετικά υψηλή υγρασία και δημιουργούν ζημιές στους αγρούς αλλά και στους αστικούς κήπους. Είναι και τα δύο είδη μαλάκια (Mollusk) και ανήκουν και τα δύο στην ταξινομική κλάση των γαστεροπόδων (Gastropoda).

Τetranychus urticae

Νοεμβρίου 28 ,2016

Είναι πολύ μικρό, μόλις ορατό με γυμνό μάτι, ως κοκκινωπή ή πρασινωπή κηλίδα στα φύλλα και στους βλαστούς. Τα ενήλικα θηλυκά έχουν μήκος περίπου 0,4 mm και τα αρσενικά είναι μικρότερα σε σχήμα διαμαντιού με το οπίσθιο τμήμα τριγωνικό. Διαπαύει στο στάδιο του ενηλίκου θηλυκού σε προφυλαγμένες θέσεις(κάτω από φύλλα, ξύλα και πέτρες και σπανιότερα σε ρωγμές του φλοιού των δέντρων).

Καταπολέμηση Ζιζανίων

Νοεμβρίου 21 ,2016

Ζιζάνιο ονομάζουμε ένα φυτό που φυτρώνει εκεί που δεν το σπέρνουν. Ένα φυτό που μας χαλάει όχι μόνο την αισθητική, αλλά μπορεί και να ζημιώσει τη χρήση και την οικονομική αξία της καλλιεργήσιμης γης. Έτσι, με τον ορισμό αυτό, κάθε φυτό θα μπορούσε να γίνει ζιζάνιο, ανάλογα με το χώρο και το χρόνο που αναπτύσσεται.

Το ημερολόγιο του Κηπουρού τον Χειμώνα

Νοεμβρίου 14 ,2016

Τον Χειμώνα ο κηπουρος πρέπει να κάνει διάφορες εργασίες προετοιμασίας κυριώς ,έτσι ώστε να είναι έτοιμος την Άνοιξη να φυτέψει. Επίσης μπορεί να φυτέψει και κάποια είδη τον Χειμώνα τα όποια δεν ένοχλούνται απο τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ποντίκια και αρουραίοι - καταπολέμηση

Νοεμβρίου 07 ,2016

Το ποντίκι, στα αρχαία ελληνικά: μυς, είναι ένα μικρό ζώο, θηλαστικό, της οικογένειας των τρωκτικών. Για την ακρίβεια, είναι το πιο γνωστό και διαδεδομένο τρωκτικό στον κόσμο.

 

Η καλλιέργεια της Φουντουκιάς

Οκτωβρίου  31 ,2016

Η Φουντουκιά ή λεπτοκαριά (Κυπρ. Λεπτοκαρκά) ανήκει στο γένος Corylus (οικ. Betulaceae), του οποίου το όνομα προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη ‘κόρυς’ που σημαίνει κράνος,  περικεφαλαία, και προσομοιάζει τον καρπό της φουντουκιάς όταν είναι φρέσκος και περιβάλλεται από ένα προστατευτικό φυλλώδες περίβλημα το οποίο μοιάζει με στρατιωτικό κράνος

Η καλλιέργεια της πατάτας

Οκτωβρίου  24 ,2016

 Η πατάτα (Solanum tuberosum) γνωστή και ως "γεώμηλο", είναι φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Στρυχνοειδών (Solanaceae)

Το Ημερολόγιο της ελίας

Οκτωβρίου  15 ,2016

 Γίνετε μια μηνιαία περιγραφή των εργασιών που πρέπει να κάνει ο κάθε ελαιοπαραγωγός για μια καλύτερης ποιότητας ελία.

Πρακτικές συμβουλές για τα Παχύφυτα

Οκτωβρίου  10 ,2016

 Τα παχύφυτα (succulents) είναι μια σημαντική και δημοφιλή ομάδα φυτών που τα βρίσκουμε παντού, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, λόγω του ότι μπορούν να προσαρμόζονται σε αρκετές κλιματικές συνθήκες και επιπρόσθετα έχουν λιγοστές απαιτήσεις σε νερό αλλα και σε φροντίδες.

Μεθόδοι Λίπανσης

Οκτωβρίου  03 ,2016

Επιφανειακή λίπανση

Υδρολίπανση

Διαφυλλική εφαρμογή

Βασική λίπανση

Σπαρτή εφαρμογή

Wuxall Microplant, Calcium ,Ferro,Magnesium

Αλευρώδης του Φίκου (Singhiella simplex)

Σεπτεμβρίου  26 ,2016

 Ο αλευρώδης του Φίκου Singhiella simplex (Hemiptera: Aleyrodidae) είναι ένα μικροσκοπικό έντομο στην τάξη των Ημίπτερων και ανήκει στην οικογένεια των αλευρωδών (Aleyrodidae). Ονομάζεται και ‘’Whitefly’’ και τα τελευταία 3 χρόνια κάνει μεγάλες ζημιές σε διάφορα ήδη Φίκων στην Κύπρο.

Tuta absoluta

Σεπτεμβρίου  19 ,2016

 Πρόκειται για ένα μικρολεπιδόπτερο, το μήκος του οποίου δεν ξεπερνά τα 8 χιλιοστά. Το ακμαίο, που ονομάζεται και πεταλούδα ή χρυσαλίδα, έχει γκρίζο χρώμα, με χαρακτηριστικές μαύρες στιγματώσεις στα πρόσθια φτερά. Φέρει μακριές νηματόμορφες χαρακτηριστικές κεραίες. Είναι νυκτόβια πεταλούδα. Την ημέρα κρύβεται ανάμεσα στα φύλλα. 

Πλησιάζει ο καιρός για κλάδεμα!

Σεπτεμβρίου  12 ,2016

 Πλησιαζει ο καιρος για κλαδεμα!  Το κλάδεμα είναι απαραίτητη κηποτεχνική εργασία και πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο. Ανανεώνει το φυτό, το βοηθά να αναπτύσσεται καλύτερα, του δίνει δύναμη και ζωντάνια. Είναι όμως μια εργασία για την οποία κανείς δεν μπορεί να σας δώσει ακριβείς οδηγίες, παρά μόνο μερικές βασικές συμβουλές. Γιατί, όπως λένε οι παλιοί κηπουροί: «Το κλάδεμα θέλει μάτι, καλό χέρι και σκληρή καρδιά»

Καλλιεργητικές πρακτικές του λαχανόκηπου τον  Σεπτέμβρη

Σεπτεμβρίου  05 ,2016

Το Φθινόπωρο ήρθε και ετοιμαζόμαστε για να τις χειμερεινές μας φυτείες. Μαζεύουμε όλα τα υπολλέιματα από τα λαχανικά που έχουν απομείνει απο το καλοκαίρι, σκαλίζουμε τον λαχανίκηπο και τον εμπλουτίζουμε με καινούργιο απολυμασμένο χώμα.   Ακολούθως σπέρνουμε τα χειμερινά μας λαχανικά.

Καλλιέργεια Εσπεριδοειδών

Αυγούστου  29 ,2016

Στα εσπεριδοειδή είδη του γένους Citrus υπάρχει μια πληθώρα ποικιλιών, αφού τα εσπεριδοειδή αποτελούν ένα πολύ σημαντικό τμήμα της παγκόσμιας γεωργικής παραγωγής.

Ο Ρυγχοφόρος των φοινικοειδών 

Αυγούστου  22 ,2016

Ο ρυγχοφόρος (ή κόκκινος ρυγχωτός κάνθαρος)  των φοινικοειδών  είναι ένα έντομο που ανήκει στο γένος των ρυγχωτών σκαθαριών (Rhynchophorus ) και αποτελεί μεγάλο κίνδυνο στις μέρες μας στα  φοινικοειδή Παγκόσμια και ειδικά στα φοινικοειδή που υπάρχουν στη λεκάνη της Μεσογείου.

Κομποστοποίηση

Αυγούστου  08 ,2016

Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία. Αυτή η ουσία λέγεται κομπόστ ή χούμους ή εδαφοβελτιωτικό.Η κομποστοποίηση είναι ένας πολύ άμεσος και σημαντικός τρόπος πρόληψης και ανακύκλωσης. Έχει υπολογιστεί ότι το 35% των οικιακών απορριμμάτων μπορούν να κομποστοποιηθούν.

Η Ευδεμίδα της αμπέλου

Αυγούστου  01 ,2016

Η ευδεμίδα προσβάλλει κυρίως την ευρωπαϊκή άμπελο. Σύμφωνα με τον Bovey (1966), η ευδεμίδα είναι ένα πολυφάγο έντομο αφού η προνύμφη μπορεί να αναπτυχθεί σε ορισμένα φυτά άλλων οικογενειών. Όμως, πιθανότατα σε αυτά τα φυτά να μην μπορεί να συμπληρώσει και τις τρεις γενεές που εμφανίζει στην άμπελο.

O Δάκος της ελιάς

Ιούλιος  25 ,2016

Ο δάκος είναι ο σοβαρότερος εχθρός της ελιάς στην χώρα μας και σε ορισμένες παραμεσόγειες χώρες. Είναι δίπτερο, μονόφαγο και έχει 3 - 4 γενεές το έτος ανάλογα με την περιοχή. Είναι ολομετάβολο έντομο δηλ.  αυγό, νύμφη και ενήλικο.  Σε περιοχές με ήπιους χειμώνες, ενδεχομένως να παρουσιαστούν περισσότερες από μία μορφές ταυτόχρονα.

Βοτρύτης της αμπέλου (Botrytis cinerea)

Ιούλιος  18 ,2016

Η ασθένεια νεκρώνει φύλλα, βλαστούς, ταξιανθίες και προκαλεί σήψη στους βότρεις, γνωστή ως "τεφρά σήψη". Ο μύκητας που την προκαλεί αναπτύσσεται και αναπαράγεται σε αλλοιωμένους ή νεκρούς φυτικούς ιστούς. Προκαλεί ιδιαίτερα μεγάλες ζημίες στις ποικιλίες που παράγουν πυκνόραγους βότρεις με σφικτά συμπιεσμένες ράγες.

Οδηγός κλαδέματος Τριανταφυλλίας

Ιούλιος  11 ,2016

Εφοδιαζόμαστε με τα κατάλληλα εργαλεία κλαδέματος όπως κλαδευτήρι, πριόνι και μεγάλο ψαλίδι, καθώς και πάστα κλαδέματος (μάστιχο).

Ψευδόκοκκος ..ο εχθρός του κήπου μας αυτή την εποχή

Ιούνιος  27 ,2016

Ψευδόκοκκος ή βαμβακάδα  είναι ένα πολύ διαδεδομένο κοκκοειδές που προσβάλλει πολλά είδη φυτών. Η
αντιμετώπιση
του συγκεκριμένου εντόμου θεωρείται ιδιαίτερα  δύσκολη. Στην
 Κύπρο 
κατά
 πάσαν
 πιθανότητα 
εισήλθε
 μέσω 
προσβεβλημένου 
φυτικού υλικού και η 
παρουσία 
του 
ήταν 
ιδιαίτερα
έντονη
 το 
καλοκαίρι 
του 2010
 σε όλες
τις
 επαρχίες,
με 
προσβολές 
σε
 καλλωπιστικά
(κυρίως
λαντάνα ιβίσκο
και
 χρυσάνθεμα),
λαχανικά
(κυρίως
 μπάμια και 
σολανώδη) και σε
 κλήμα. Έχουν 
αναφερθεί 
ως
 ξενιστές
 154 
είδη 
φυτών.

14 Καλοκαιρίνα Φρούτα 

Ιούνιος  27 ,2016

    Τα καλοκαιρινά φρούτα φημίζονται για την υπέροχη γεύση τους και την τεράστια ποικιλία τους. Δροσιστικά όσο τίποτε άλλο, ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού. Τα φρούτα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής, σύμμαχος για την ανθρώπινη υγεία λόγω των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων που περιέχουν. Όλοι οι ειδικοί συνιστούν την καθημερινή κατανάλωση των φρούτων ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματα ενώ άλλοι λόγω της ζέστης του καλοκαιριού τα βάζουν στο διαιτολόγιο τους και ως κυρίως γεύμα.

Η καλλιέργεια της τομάτας 

Ιούνιος  21 ,2016

    Ως μονοετές φυτό, η τομάτα, αν βρει τις κατάλληλες συνθήκες στήριξης μπορεί να φτάσει τα τρία μέτρα ύψος.

Έχουν καταγραφεί περισσότερες από 12.000 ποικιλίες από τις οποίες οι περισσότερες δεν υπάρχουν σήμερα και τη θέση τους έχουν πάρει τα υβρίδια της ντομάτας.

Πως επιλέγουμε ένα καλό καρπούζι ....ποιά η θρεπτική του αξία ..

Ιούνιος  13 ,2016

 

Μικρά μυστικά για να επιλέξετε το καλύτερο καρπούζι!

 

Ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων είναι αδιαμφισβήτητα το καρπούζι.Το πρόβλημα είναι πως ξεχωρίζουμε το γινωμένο από το άγουρο;Πως δεν θα μας βγαίνει '' μάπα '' το καρπούζι;

Κατσαρίδες και Μυρμήγκια στο σπίτι 

Ιούνιος  06 ,2016

 

Δύο έντομα που δημιουργούν τεράστια προβληματα στο σπίτι.

Τόσο η παρουσία τους προκαλεί φόβο και αήδια,αλλά η μεταφόρα ασθενειών είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας και να προσπαθούμε να τα καταπολεμήσουμε .

Η καλλιέργεια της Αμπέλου 

Μάϊος  30 ,2016

 

 

Η αμπελοκαλλιέργεια αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές καλλιέργειες στην Ευρώπη καθώς καλύπτει το 59% τις παγκόσμιας παραγωγής. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού αυτού αποτελεί τις οινοποιήσιμες ποικιλίες και το υπόλοιπο για επιτραπέζια χρήση, σταφιδοποίηση ή μεταποίηση. Οι πρώτες χώρες παραγωγής στη Ευρώπη είναι η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία, ακολουθούν η Πορτογαλία και η Ελλάδα.

Καλλιεργούμε πατάτες στο σπίτι...

Μάϊος  23 ,2016

 

 

Οι πατάτες είναι ίσως το πιο δημοφιλές λαχανικό του κόσμου. Ψητές, βραστές ή τηγανητές είναι το αγαπημένο συνοδευτικό για όλα σχεδόν τα φαγητά.

 

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Τι καλλιεργούμε την Άνοιξη 

 

 

Κάθε καρπός έχει την δική του εποχή σποράς  αφού επικρατούν διαφορετικές καιρικές συνθήκες, θερμοκρασία και υγρασία. Την Άνοιξη μπορούμε να σπείρουμε φασολάκια, τομάτες, καλαμπόκι, και να μεταφυτεύσουμε μεταξύ άλλων πιπεριές, αγγούρια, κολοκύθια, πράσα, καρότα και να συλλέξουμε εσπεριδοειδή, αγκινάρες, αρακά, κρεμμύδια, σκόρδα και χόρτα. Επίσης η Άνοιξη είναι ιδανική εποχή για να φυτέψουμε φασκόμηλο, θυμάρι ρίγανη και  μέντα.

 

Μύγα της Μεσογείου

Απρίλιος 8,2016

 

Η μύγα της Μεσογέιου με λατινκή ονομάσια Ceratitis capitata  θεωρείται από τους

σημαντικότερους εχθρούς των καρποφόρων δέντρων στις χώρες της Μεσογείου .

Στην χώρα μας προκαλεί σημαντικές ζημίες ιδιαίτερα σε εσπεριδοειδή, αχλάδια,

μήλα, ροδάκινα, βερίκοκα, σύκα και άλλα φρούτα. ...

 

Copyright 2013 © AgroLan Ltd. No animals were harmed in the making.